Măsurare umiditate lemn

Dacă ne-ați cere să numim cel mai dăunător obicei în exploatarea echipamentului de încălzire, v-am răspunde fără nicio ezitarea;

Folosirea lemnului verde sau sau umed

Poate din cauza unui preț necompetitiv. Nu ați reușit să ahiziționați din timp lemnele, suficient de devreme încât să se usuce. Nu ne permitem să judecăm, însă recomandăm tuturor clienților noștri crearea unui bun obicei de a cumpăra lemnele de pe un an pe altul. Un efort financiar mai mare în primul an, dar care o să permită lemnelor să se usuce suficient și o diferență care o să se reflecte în problemele pe care o să le evitați odată cu prevenirea condensului. 

O altă idee preconcepută dăunătoare este cea prin care anumiți clienți aleg să folosească intenționat lemnul verde ,,pentru a ține focul mai mult''. Indiferent dacă raționamentul constă în comoditatea de a alimenta mai des, sau în iluzia că ar putea face vreo economie, vă putem spune doar că în funcție de esența lemnului, acesta are o putere calorifică, care este aceiași fie umed, fie uscat (zero economie), diferența constă în faptul că acea discrepanță de umiditate va influența temperatura de aprindere a lemnului, apa conținută v-a împedica o ardere completă și la timp și va condensa pe părțile sau zonele reci ale centralei, sobei, coșului de fum.

Despre efectele propriu-zise ale umidității citiți în articolul dedicat click aici.

UMIDITATE LEMN
100487366_257392915468941_54402168594397

Măsurăm umiditatea gratis

Solicitați-ne o masurare a umidității lemnului dumneavoastră de fiecare dată când apelați la serviciile noastre de inspecție și curățare. Bucuroși să o facem gratis, ca parte a eforturilor noastre de informare și prevenire.

usi vizitare.png
tubare cos.png
indepartare cuiburi.png