Tubare coșuri de fum

În anumite situații, tubarea coșului preexistent poate fi considerată o soluție de securizare temporară împotriva incendiilor, condensului etc.

Este o practica uzuală mai ales atunci când prin natura sa încăperea nu permite desfășurarea activităților de demontare a coșului vechi și reinstalarea unui coș de fum profesional, de obicei atunci când sunt clădiri istorice care necesită anumite avize speciale, lăcașuri de cult care cer o grijă deosebită în conservarea stilului arhitectural sau protejarea picturii, când coșul de fum este comun sau parcurge pe lungimea sa mai multe proprietăți etc.

Practic, prin tubare, se păstrează vechiul coș de fum, care prin starea sa nu mai poate întruni  rolul de a conduce în siguranță gazele de ardere, dar care este suficient de solid pentru a reprezenta o asigurare statică pentru tubul de oțel care se introduce în interior si care va prelua rolul vechiului coș de fum.

Astfel, fumul, și condensatul nu vor mai avea contact direct cu pereții interiori ai coșului de fum compromis, iar spațiul dintre tub și interiorul coșului va constitui și un efect de termos care ajută intr-o anumită măsură la evitarea condensului. 

tubare cos de fum.jpg

Dimensionarea și alegerea tipului te tub potrivit trebuie să aibă la bază respectarea coeficienților de dilatare, rezistență la temperatură și condens precum și diametrul interior al tubului raportat la secțiunea ștuțului de aevacuare a generatorului de căldură și înălțimea utilă a coșului de fum. Nu ezitați să ne contactați și o să găsim împreună cea mai potrivită soluție pentru dumneavoastră. 

tubare cosuri de fum.jpg
indepartare cuiburi.png
tubare cos.png
usi vizitare.png
MASURARE UMIDITATE.png