Uși de vizitare

Ușa de vizitare de la baza coșului de fum este obligatorie conform SREN 15287-1 și normativului I13, permițând accesul pentru curățarea coșului de fum si pentru colectarea materiei obturatoare ce se depune la baza coșului de fum, și care provine din depunerile de funingine si gudron care au căzut fiind curățate, resturi din cuiburi, păsări moarte, roiuri, resturi dezagregate din coșul de fum ca urmare a proceselor îngheț-dezgheț etc. 

Fiind obligatorie, toate sistemele de hornuri profesionale de pe piață sunt dotate cu ușă de vizitare, cum de altfel și multe coșuri de fum clasice preexistente, înlesnind exploatarea și întreținerea.

Principala caracteristică a ușii de vizitare este că evită acumularea și depunerea de funingine, de multe ori pănă în situașia în care ajunge să înfunde racordul cu generatorul de căldură (șemineu, sobă, centrală etc.), pătrunderea î generator fiind apoi doar o formalitate.

Un rol similar îl are și colectorul de condens de la baza coșului de fum, fiind responsabil cu drenarea condensatului și creozotului provenit din condensare și uneori pătrunderea de apă pluvială în coș.

SOLUȚIILE NOASTRE

Chiar dacă hornul dumneavoastră nu este prevăzut cu această ușă de vizitare, dacă spațiul și tipul constructiv al coșului de fum ne permite, putem să o montăm noi, adaptând soluții pentru diferite tipuri de coș (cărămidă, metalicrotund sau flat.)

indepartare cuiburi.png
tubare cos.png
MASURARE UMIDITATE.png

AMIRA COSERIT SRL

FILIPENI, BACAU

CUI 35933762

NR.ORC J4/524/2016

© 2020 Amira Coserit SRL