top of page

Ce este un coș de fum sau ce ar trebui să fie?

   Prima condiție pentru a curăța un coș de fum este ca acesta să existe și să îndeplinească, condiția de a conduce și elimina în siguranță gazele din generatorul de căldură, ca parte a unui ansamblu.

   Din păcate, deși în tranziție, piața este dominată de ce cele mai rudimentare și neconforme, modele constructive și improvizații ale coșurilor de fum.

   Ușa de vizitare, izolația termică și ignifugă, asigurarea statică, sunt elemente minime pe care ar trebui să le aibă un coș de fum, indiferent de producător sau model.

   Află mai mult despre  coșurile profesionale și modalități de exploatare în siguranță a coșurilor preexistente, click aici!

SnapLOK System

Utilizăm cea mai eficientă tehnică de curățare a coșurilor de fum pentru cele mai complexe provocări. Indiferent că este vorba de funingine sau depuneri de gudron întărit, știm exact ce avem de făcut pentru ca hornul tău să rămână curat.

cosar bacau

La ce ar trebui să vă așteptați!

1. Curățarea de la bază.

Referindu-ne strict la procedura de curățare, nu este necesar să ne urcăm pe locuință. Foarte mulți dintre clienții noi ne așteaptă cu scări și mijloace de a escalada locuința. Ne simțim datori să explicăm de fiecare dată avantajele procedurii noastre.

 

  •     Faptul că recurgem la curățarea de jos în sus a coșului de fum elimină practic limitarea unei lucrări de calitate ca raportare la regimul de înălțime al coșului de fum.

  •     Reprezină singura posibilitate pentru coșurile metalice care nu au ca sprijin o construcție preexistentă, mai ales cele asigurate static prin ancore.

  •     Se exclud potențiale daune asupra acoperișului prin călcare sau atingere cu scule sau alte obiecte.

  •     Intervenția este independentă de condițiile atmosferice. Nefiind necesar să ne urcăm pe acoperiș, putem lucra pe ploaie, vânt, ninsoare, temperaturi ridicate.

2. Ușa de vizitare

Ușa de vizitare de la baza coșului de fum este element obligatoriu, stipulat în standarde și normative de specialitate. Practic este orificiul prin care sunt eliminate materiile obturatoare, pe unde se realizează curățarea și videoinspecția. 

Majoritatea coșurilor sunt prevăzute cu acest tip de utilitate. Totuși în foarte multe situații suntem nevoiți să realizăm noi această fantă la baza coșului și să montăm o ușă de vizitare pe care o aveți deja, sau pe care o avem noi.

    În general montarea ușii este o operațiune care durează foarte puțin, fără deranj, fără mizerie și reprezintă o condiție pe care o punem în colaborarea noastră cu clienții. există și anumite limitări atunci când coșul este montat în spatele sobei, direct din pod, sau de pe consolă. În acest caz recurgem direct la curățarea prin racord  sau fante temporare în structura coșului (de obicei în pod).

3.Protecția 

Este mai mult despre ceea ce nu trebui să faceți, de fapt, pentru că nu trebuie să faceți nimic. Venim cu folii de protecție, lianți, benzi adezive și chiar anumite modele de uși de vizitare incluse în preț. Vă garantăm că la final locuința o să rămân la fel de curată cum era când am ajuns.

cosar bacau
cosar autorizat bacau
curatare seminee.png
ȘEMINEE
curatare sobe.png
curatare centrale.png
bottom of page