top of page

Tuburi pentru coș de fum

Actualizată în: 15 mai 2021

Cea mai mare țeapă dată de comercianți în materie de coșuri de fum, sau poate a doua după substanțele de curățat coșul de fum.

În urmă cu 10-15 ani tot ce se știa despre aceste elemente de ventilație ceramice, vândute drept veritabie coșuri de fum, era că sunt la un preț bun față de hornurile profesionale cu care seamănă puțin, că se construiesc mai repede decât hornurile de cărămidă și că cei mai mulți puteau să și le monteze singuri, cum au văzut ei într-un tutorial pe YouTube.Și nimic nu părea să conteste aceste produse ,,revoluționare'', frumos montate în formă de coș de fum până când a venit momentul ca aceste improvizații să fie folosite în scopul în care au fost construite, adică să conducă în siguranță spre exterior gazele fierbinți/fumul provenite de la generatoarele de căldură, caracteristică obligatorie a oricărui coș de fum.


Dacă ar fi să facem o cronologie a problemelor care apar la aceste coșuri de fum, ar fi următoarea:

  1. Condensarea excesivă ce provoacă scurgeri masive de condensat și creozot.

  2. Acumularea de gudroane declansate si accelerate si de condensatul format.

  3. Aprinderea coșului de fum datorită gudronului combustibil format pe interior

  4. Fisurarea pereților tuburilor ceramice, foarte subtiri și care nu prezintă rezistență la acțiuni corozive, procese îngheț-dezgheț și temperaturi ridicate.

  5. Posibilitatea de incendiere a locuinței prin trecerea focului din coș spre elementele combustibile din acoperiș, prin fisurile nou formate.


Destinatia reală.

Aceste elemente au fost fabricate de fapt pentru aerisiri de baie si bucatarii care nu necesită sarcini atât de mari în ceeea ce privește rezistența la compresiune, coroziune, și mai ales temperatură, dar nimeni nu poate pune la îndoială obiceiurile descurcărețe ale românilor, chiar dacă asta presupune ignorarea faptului că cerificatul de conformitate spune clar că nu construcția coșurilor de fum este scopul pentru care au fost fabricate.Ilustratie a unui producator local în care se precizează clar scopul în care aceste elemente pot fi folosite.

Vă recomandăm să vă informați corect înaintea unei investiții, și să nu cădeți victime ale neștiinței sau interesului comercial al vânzătorilor. Uneori ieftin înseamnă scump.Postări recente

Afișează-le pe toate

De ce depuneri de gudron (creozot) ?

Ce este gudronul? Cum se formează gudronul? Cum evităm depunerile de gudron? Este gudronul un pericol? Salut! Vorbim în acest blog despre cea mai mare problemă de siguranță a casei tale. Gudronul (cr

Comments


bottom of page